3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis Komisionerit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe Agjencisë Kombëtare për Sigurinë Kompjuterike

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Në ditën e Internetit të Sigurt, Ministrja për Inovacion dhe Administratën Publike Znj. Milena Harito mblodhi në një takim aktorë të rëndësishëm të sektorit të teknologjisë së informacionit dhe komunikimit për të diskutuar rreth angazhimeve institucionale për të krijuar një internet më të mirë.

Gjatë këtij takimi u firmosën dhe dy marrëveshje bashkëpunimi midis institucione publike si konkretisht marrëveshja e bashkëpunimit mes Komisionerit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe Agjencisë Kombëtare për Sigurinë Kompjuterike (ALCIRT) si dhe marrëveshja e bashkëpunimit midis kësaj të fundit dhe AKEP.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2016/11/12022014_alcirt_905_0.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Konkretisht nëpërmjet nënshkrimit marrëveshjes së Autoritetit të Komisionerit dhe AlCIRT synohet krijimi i një bashkëpunimi ndërinstitucional duke përfshirë edhe aktorë të tjerë publik dhe privat për promovimin e kulturës së Internetit të Sigurt; shkëmbimi i informacionin me rëndësi për aq sa lejohet nga legjislacioni përkatës; angazhimi në inspektime të përbashkëta etj.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]