3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale në Panairin e 17-të të Librit “Tirana 2014”

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, në datat 12-16 nëntor, mori pjesë në Panairin e 17-të Librit “Tirana 2014”. Pjesëmarrja në këtë aktivitet ishte një risi e Zyrës së Komisionerit nëpërmjet të cilës dëshiron të ndërgjegjësojë të gjithë qytetarët shqiptarë mbi dy të drejtat kushtetuese: të drejtën për informim dhe atë për mbrojtjen e të dhënave personale.

Të shumtë ishin qytetarët që u afruan në stendën e Zyrës së Komisionerit, ku u njohën jo vetëm me materialet informuese të hartuara nga Autoriteti; si broshura apo fletëpalosje, por morën edhe një kontakt të drejtpërdrejtë me stafin e institucionit, duke ndarë me ta shqetësimet që i përkasin mbrojtjes së jetës private. Kjo iniciativë e Zyrës së Komisionerit gjeti përkrahje të gjerë tek vizitorët e Panairit, të cilët në mënyrë unanime pohuan nevojën për ndërgjegjësim, kryesisht në fushën e mbrojtjes së të dhënave personale.

Kështu, në mini-sondazhin e realizuar nga specialistët e Zyrës së Komisionerit për sa i përket nivelit të njohjes së Autoritetit, 40% e tyre u përgjigjen pozitivisht, 10% nuk e kishte shumë të qartë funksionin e tij, ndërsa 50% e vizitorëve nuk e njihnin më parë institucionit. Nga ana tjetër, të gjithë të anketuarit vlerësuan pjesëmarrjen e Zyrës së Komisionerit në Panairin e Librit dhe dëshirojnë të njihen dhe në ardhmen me materialet që Autoriteti publikon.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2014/11/panair_2014_1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]