3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Takim midis Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe përfaqësues të kompanisë Google për aplikimin e shërbimit Google Street View në Shqipëri.

[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px|||” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0px|||” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2014/11/google_takim.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Besnik Dervishi  u takua me dy përfaqësues të kompanisë Google me qëllim prezantimin e  shërbimit Google Street View që kompania Google ka për synim të vendos në disa qytete dhe zona turistike në Shqipëri. Përfaqësuesit e Google në prezantimin e tyre theksuan rëndësinë e këtij shërbimi për zhvillimin turistik të vendit, pasi pamjet e mbledhura me makinën Google dhe të vëna në dispozicion të çdo përdoruesi interneti e bën turistin të ndjehet i vetëdijshëm për vendin që do të vizitojë.

Gjithashtu përfaqësuesit e Google siguruan Komisionerin se mbrojtja e privatësisë së qytetarëve do të sigurohet nga përpunimi automatik i fotografive duke errësuar pamjen e fytyrave si dhe targat e makinave apo çdo objekt tjetër që do të kërkohet nga qytetarët.

Komisioneri Dervishi vlerësoi iniciativën e grupit Google për të ofruar shërbimin Google Street View në Shqipëri pasi pothuajse gjithë kontinenti evropian është i mbuluar me këtë shërbim. Prania e kompanisë Google në Shqipëri është një hap përpara në marrëdhëniet e vendit tonë me zhvillimet teknologjike ndërkombëtare dhe se ky shërbim do të kontribuojë drejtëpërdrejtë në rritjen e numrit të vizitorëve të huaj.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]