3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Seminar mbi zbatimin e Rregullave të Detyrueshme të Korporatave në hapësirën frankofone

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale organizoi Seminarin “Mbi zbatimin e Rregullave të Detyrueshme të Korporatave në hapësirën frankofone”.

Zbatitmi i këtyre Rregullave gjatë procesit të transferimit të të dhënave personale është shumë i rëndësishëm për të garantuar një mbrojtje të sigurtë të të dhënave personale të qytetarëve shqiptarë. Për këtë qëllim, Zyra e Komisionerit mirëpriti në Tiranë eksperten franceze, znj. Myriam Gufflet, Përgjegjës i sektorit të transferimit ndërkombëtar në Autoritetin Francez. Ajo përcolli tek profesionistët e sektorit bankar, telekomunikacionit dhe autoriteteve publike, të cilët transferojnë të dhëna personale në vendet frankofone, përmbajtjen e Rregullave të Detyrueshme të Korporatave për transferimin ndërkombëtar, si dhe raste praktike të zbatimit të tyre.

Seminari u hap nga Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, z. Besnik Dervishi. Në fjalën e tij, Komisioneri Dervishi shprehu rëndësinë e bashkëpunimit të Zyrës në arenën ndërkombëtare, e vlerësuar kjo edhe nga anëtarësimi në Organizatën Frankofone të Autoriteteve të Mbrojtjes së të Dhënave Personale. Gjithashtu, në fjalën e tij z. Dervishi theksoi dhe rëndësinë që duhet të ketë bashkëpunimi me sektorin privat, i cili duhet të rregullohet nga parimi i partneritetit, në respekt të detyrimeve dhe objektivave reciproke. Në fund të seminarit për pjesëmarrësit u shpërndanë certifikata.

 

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2014/12/bcr2-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]