3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Prezantohet raporti i Monitorimit të Transparencës nga ISHSP

[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px|||” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0px|||” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

NJOFTIM PËR SHTYP

Instituti Shqiptar i Studimeve Politike dhe Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë prezantuan raportin e “Monitorimit të Transparencës dhe Sjelljes së Administratës Gjyqësore ndaj Publikut”.

I ftuar në takimin prezantues të këtij raporti ishte edhe Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, z. Besnik Dervishi. Në fjalën e tij, Komisioneri vlerësoi si thelbësore rritjen e transparencës në sistemin gjyqësor, por edhe ndërgjegjësimin e publikut për t’u informuar gjerësisht me dispozitat e Ligjit nr. 119/2014 “Për të Drejtën e Informimit”. Z. Dervishi njohu të pranishmit me statistika e problematika konkrete, me të cilat është përballur Zyra e Komisionerit, gjatë procesit të zbatimit të ligjit të sipërpërmendur.

 

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2015/05/ishsp_komisioneri-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2015/05/ishsp-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]