3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Takim me ekspertë të KiE për mbrojtjen e të dhënave personale në sistemin e drejtësisë

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Në Zyrën e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale u zhvillua një takim me ekspertët e Këshillit të Evropës, znj. Tea Jaliashvili, z. Graham Sutton dhe znj. Sylvie Lausy, përfaqësues të projektit të përbashkët BE/KiE – “Mbështetje për Efikasitetin e Drejtësisë – SEJ”. Ky projekt fokusohet në zhvillimin e sistemit tonë të drejtësisë, ku një nga aspektet kryesore është mbrojtja e të dhënave personale dhe veçanërisht, anonimizimi i të dhënave para publikimit të vendimeve gjyqësore në portalin gjykata.gov.al.
Komisioneri, z. Besnik Dervishi, e cilësoi si mjaft të rëndësishme ruajtjen e balancës mes rritjes së transparencës nga sistemi gjyqësor, duke nxitur në këtë mënyrë ushtrimin e të drejtës për informim, dhe nga ana tjetër, zbatimin me korrektësi të dispozitave të ligjit Nr. 9887, datë 10.03.2008 “Për mbrojtjen e të dhënave personale”, i ndryshuar.

Duke e vlerësuar si pozitiv bashkëpunimin e deritanishëm të Zyrës së Komisionerit me Ministrinë e Drejtësisë, z. Dervishi theksoi, se në të ardhmen duhen marrë në konsideratë disa elementë për të përmbushur më mirë pritshmëritë e projektit në fjalë. Sipas Komisionerit mes tyre duhet të përfshihen: trajnimin e sistemit gjyqësor, për aspektin e mbrojtjes së të dhënave personale; zhvillimin e vizitave studimore të përbashkëta në vende me praktikë të konsoliduar në këtë drejtim dhe hartimin e manualit për procedurat e mbrojtjes së të dhënave në sistemin gjyqësor.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.tiranaticked.online/wp-content/uploads/2015/09/kie_idp2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]