3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Takim me përfaqësues të Agjencisë Shtetërore të Mbrojtjes së të Dhënave Personale të Kosovës

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zyra e Komisionerit mirëpriti në një takim përfaqësues nga Agjencia Shtetërore e Mbrojtjes së të Dhënave Personale të Kosovës. Me përfaqësuesit kosovarë, gjatë takimit u diskutuan çështje të mbrojtjes së të dhënave personale, praktikave kombëtare dhe ndërkombëtare në fushën e marrëdhënieve evropiane dhe ndërkombëtare, planifikimin dhe realizimin e aktiviteteve, regjistrimin e kontrolluesve publikë dhe privatë, mbështetjen e tyre gjatë aplikimit, si dhe sistemin online të njoftim-regjistrimit.

Në këtë takim, përfaqësuesit e Agjencisë kosovare u njohën më nga afër me ndryshimet e fundit të legjislacionit kombëtar shqiptar në fushën e të drejtës për informim dhe konsultimit publik, veçanërisht, mbi kompetencat dhe detyrimet e shtuara rishtazi Zyrës së Komisionerit.

Ky takim i shërben bashkëpunimit, koordinimit dhe forcimit të dy Autoriteteve respektive për zbatimin e legjislacionit mbi mbrojtjen e të dhënave personale.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]