3-5 QERSHOR 2024
KONFERENCA NDËRKOMBËTARE
E KOMISIONERËVE TË INFORMIMIT
www.informationcommissioners2024.al

|

Takimet ndërgjegjësuese “Privatësia dhe siguria e të dhënave gjatë përdorimit të rrjeteve sociale nga të rinjtë” në Elbasan

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, në kuadër të fushatës ndërgjegjësuese “Privatësia dhe siguria e të dhënave gjatë përdorimit të rrjeteve sociale nga të rinjtë”, në bashkëpunim me autoritetet arsimore rajonale, zhvilloi takime në shkollat e mesme të përgjithshme “Dhaskal Todri” dhe “Konstandin Kristoforidhi” të qytetit të Elbasanit. Më herët, të tilla aktivitete janë zhvilluar në Tiranë dhe në Vlorë.

Në këto takime, nxënësit dhe mësuesit u njohën me aspekte të ndryshme të përdorimit të sigurt të internetit dhe rrjeteve të ndryshme sociale, u përmendën raste konkrete të shkeljes së privatësisë dhe keqpërdorimit të të dhënave personale nga vetë të rinjtë, ndërsa u fol edhe për mjetet e mënyrat për ta shmangur këtë dukuri. Ashtu si edhe në kryeqytet dhe në Vlorë, nxënësit u treguan mjaft aktivë në plotësimin edhe të pyetësorit të përgatitur për identifikimin e shkallës dhe problematikave të përdorimit të rrjeteve të sociale nga kjo grupmoshë.

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Gallery” gallery_ids=”680,684″ fullwidth=”on” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]